Zaproszenie
Komitet naukowy
Szanowni Państwo,
Zapraszamy do udziału w webinarze poświęconym tematyce mleka i jego przetworów w dietoprofilaktyce i dietoterapii.
Webinar ten jest skierowany do lekarzy specjalistów – internistów, pediatrów, lekarzy rodzinnych, diabetologów, gastoenterologów, alergologów, neonatologów oraz dietetyków.
Mamy zaszczyt gościć na tym spotkaniu specjalistów, klinicystów w dziedzinie żywienia dzieci, młodzieży i osób dorosłych, dietoterapii i alergii pokarmowych.
Podczas webinaru poruszymy zagadnienia dotyczące rozszerzania diety dzieci w kontekście alergii na białka mleka krowiego oraz dietoterapii w nietolerancji laktozy. Przedstawimy rownież  znaczenie mleka i jego przetworów w dietoprofilaktyce i dietoterapii zespołu metabolicznego.
Podczas spotkania otrzymają Państwo również praktyczne, wyczerpujące informacje jak rozmawiać z pacjentami w kontekście dietoprofilaktyki i dietoterapii.
Partnerem tego wydarzenia jest projekt badawczy SUP-RIM –„Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego”, którego jednym z zadań jest upowszechnianie aktualnej wiedzy o produktach mleczarskich w aspekcie ich właściwości prozdrowotnych. Projekt jest finansowany w ramach dotacji celowej Ministra Edukacji i Nauki.
Zachęcamy do rejestracji.
Zespół Medius Zdrowie
dr hab. n. med. Andrea Horvath
dr hab. n. med. Andrea Horvath

Klinika Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego – I Wydział Lekarski

dr hab. Ewa Lange
dr hab. Ewa Lange

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

Prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Dariusz Włodarek
Prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Dariusz Włodarek

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

Zarejestruj się
Wypełnij fromularz rejestracyjny, aby potwierdzić swój udział!
Wymagane jest posiadanie konta w Medius Zdrowie.
Informacje
Organizator
Medius Zdrowie Sp. z o.o.

ul. Powstańców Śląskich 26A
01-381 Warszawa

Program
18:30-18:35 Rozpoczęcie webinaru
18:35-18:55 Wykład I: “Od muffinki do pełnego mleka – droga mleczna w alergii na białka mleka krowiego”. – dr hab. n. med. Andrea Horvath
18:55-19:05 Sesja Q&A
19:05-19:25 Wykład II: “Nietolerancja laktozy, to nie powód, aby bać się produktów mlecznych”. – prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Dariusz Włodarek
19:25-19:35 Sesja Q&A
19:35-19:55 Wykład III: “Znaczenie mleka i jego przetworów w dietoprofilaktyce i dietoterapii zespołu metabolicznego”. – dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW
19:55-20:05 Sesja Q&A
20:05-20:10 Zakończenie webinaru

 



Partnerzy
Główni: